2011年6月10日金曜日

ドイツ北部で発生した変異·猛毒·出血性(病原性)大腸菌 O104号H4型の感染について

ドイツ北部で発生した変異·猛毒·出血性(病原性)大腸菌 O104号H4型の感染について

2011年06月10日金曜日 12:52 雨/曇り 最低気温;16ー18ºC 最高気温; 18ー20ºC BARCELONA県から
ドイツ北部で発生した変異·猛毒·出血性(病原性)大腸菌 O104号H4型の感染について
   2011年06月10日金曜日欧州標準時(CET)10:30 [日本時間(JST);17:30]にドイツ保健当局 ROBERT KOCH INSTITUTE (ドイツ連邦(国立)細菌研究所)とTHE FEDERAL INSTITUTE FOR RISK ASSESSMENT (ドイツ連邦(国立)食料安全管理局?)(BFR)の共同記者会見によると、ドイツ北部のハンブルグ青果市場ではっせいしたとみられる変異·猛毒·病原性(出血性)大腸菌·104号ーH4型の発生源は、大豆などの新芽(モヤシ?)のようだ。BAJA SAJONIA州のBIENENBUTTEL街の農場で栽培された大豆や、ほかの豆類の新芽、つまり、モヤシなどが、ほとんど 感染源であると発表した。この農場で働いている3人の労働者が、2011年05月に激しい下痢を被っていた。そのうちのひとりは、激しい下痢で、入院していた。そして、この農場は、先週の水曜日に、CUXHAVEN街の軽食堂に農産物を販売して、そこでは、18人の人が病気になった。そして、この農場が農産物を販売した7つの軽食堂と3つの食楽店(レストラン)で、100人以上のひとが病気になった。この病原性(出血性)猛毒·大腸菌で、いままでにドイツでは、29人が感染死亡して、スウェーデンで 1人死亡して、約3000人が感染して、650人くらいの人が重症で入院している。
  最初にこの猛毒大腸菌の発生原が、早とちりで、スペインのアンダルシア地方のアルメリア県の温室栽培のキュウリと発表されたので、スペインのアルメリア県の農家は、出荷しても売れずに、莫大な被害を受けた。風評被害の典型となった。ドイツの青果市場の70%くらいは、スペイン産の野菜が占めている。北半ヨーロッパが冬で寒くて野菜などを生産できない時に、南スペインの温かい日が強い冬に、温室栽培で、野菜や果物を生産して、寒い北ヨーロッパの市場に大量の野菜などを輸出している。

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Weiterfuhrende Informationen
> Pressmitteilung von BfR, BVL und RKI vom 10. 06. 2011
http://www.rki.de/cln_169/nn_205760/DE/Content/Service/Presse/Pressemitteilungen/2011/08__2011.html

Further Information
> BfR, BVL and RKI press release 10/06/2011

English translation by Google
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New findings on the EHEC outbreak Joint press release by BfR, BVL and RKI
1.BfR, BVL and RKI come together to the conclusion that the existing general recommendation to refrain, in northern Germany to the consumption of cucumbers, tomatoes and lettuce, will no longer receive consent must. 2.BfR, BVL and RKI recommend that the usual hygiene measures, but also, as a precaution until further consume raw sprouts not. Households and food service operations is still recommended in-stock shoots, and the possible destruction have come into contact with food. 3.BfR, BVL and RKI also recommend that all foods that come from a factory in Lower Saxony, are withdrawn from circulation. 4.BfR, BVL and RKI recommend that you follow normal hygiene recommendations in dealing with food and patients severely. The current release replaces the previous consumption Note from BfR and RKI before cucumbers, tomatoes and lettuce.
State of knowledge about the human diseases Current Situation On the basis of different surveillance systems of the Robert Koch Institute, confirmed the observation that the number of new back EHEC infections. On the one hand shows the sentinel surveillance in hospital emergency departments concerned that the daily number of patients with bloody diarrhea - continuously decreases as the proportion of affected women in the affected regions - the first indication of a possible EHEC infection. Second, mathematical models have shown the reporting delay that is observed in spite of later incoming messages a decreasing trend both in terms of the disease date and in respect of the Hospitalisierungsdatum. The decrease could be due to a change in consumption behavior of the people regarding cucumbers, tomatoes and salad greens (which should have reduced consumption, indirectly, the shoot) or to an exhaustion of the source of infection.
Previous epidemiological studies Since 20/05/2011 the RKI investigated in collaboration with health and food authorities of the federal and state outbreak of hemolytic-uremic syndrome (HUS) in Northern Germany. The cause of the outbreak was the epidemiological studies that built each other, are increasingly marginalized. The first two case-control studies were limited for methodological reasons to those exposures that were able to explain most of the cases. This epidemiological analysis showed that affected patients significantly more often raw tomatoes, cucumber and lettuce were eaten as a healthy study participants. This was complemented by a results of case-control study in cafeteria customers, which led to the conclusion that the consumption of food from the salad bar was clearly associated with the disease. Since neither of these studies have, by information from the field of food safety is a limitation of the possible types of vegetables was possible, the Robert Koch Institute has initiated further studies.
Recipe-based cohort study restaurant The "recipe-based restaurant-cohort study" today it is now possible to epidemiologically isolate the cause of the outbreak most likely to the consumption of sprouts. The "recipe-restaurant-based cohort study" could only now be performed because only a sufficient number of restaurant customers had to be known and available to ensure sufficient statistical robustness of the analysis.
To the acquisition of raw food eating less dependent on the memory of the interviewed patients and control subjects are, the RKI has followed with the help of this "recipe-restaurant-based cohort study following approach. Five groups (groups, clubs etc) with a total of 112 participants, including a total of 19 members have fallen ill after eating out a common, were examined for their consumption in the restaurant down. Here, the diners were asked not only, but was determined based on the order lists and billing data, which menus are members of the groups were ordered. At the same time, the kitchen of the affected restaurants surveyed in detail, as prepared exactly which menu was and what amounts of an ingredient which was included on the menu. In addition photographs were evaluated in the travel groups to demonstrate that food and trimmings were on the plates. The information has been evaluated in a cohort approach allows us to retrospectively the relative risk of developing restaurant charge customers. Here, the current analysis revealed that customers who had eaten the sprouts, a 8.6-fold had higher risk (95% CI 1.5 - ∞) of suffering from bloody diarrhea, or confirmed by laboratory evidence EHEC / HUS as a customer, this food had not eaten. Furthermore, it was also identified in this way that had the total consumed in this study detected cases, 100% bars.
Findings from case-control studies on the consumption of sprouts Already during the first intensive survey of patients Hamburger (20.5./21.5) a variety of animal and vegetable foods, including sprouts had been taken into account. In this exploratory survey, only 3 of 12 patients to have eaten sprouts. The patients interviewed were on a very deliberate and careful eating habits, it seemed that a relevant under-reporting of sprouts unlikely. It is a methodological requirement and standard practice to include only those possible exposures that are potentially able to explain much of the epidemiological outbreak events. Otherwise, increased with the inclusion of a large number of exposures to the risk of false positive correlations. Therefore, the shoots were not immediately pursued. Shoots were taken into account in subsequent detailed surveys of the RKI. In total, 16 (30%) of the 54 patients who could be in-depth interviews to shoot some information on consumption, to have eaten sprouts in the assumed infectious period.
In another, on 05/29/2011 begun, in-depth "raw-food case-control study, which aimed to be able to more accurately differentiate between vegetable foods, were 26 to HUS diseased persons from Lubeck, Bremerhaven and Bremen 3 people not infected individual because of their age, sex and place of residence assigned. In this case, gave 6 (25%) of 24 persons suffering from having eaten sprouts in the assumed infectious period, compared with 7 (9%) of 80 non-patients, in whom this information. This relationship is statistically significant in the univariate analysis (OR = 4.35, 95% CI 1.05-18), but not in the multivariable analysis, so that the significance of this result restricted. As was also in the previous case-control studies in this study, the consumption of other raw plant foods, such as Tomato, cucumber, lettuce or, more frequently from diseased persons reported as non-diseased control subjects, but the relationship was not statistically significant in this study. These results are, however, so far in line with the two previously published case-control studies of the Robert Koch Institute, as that those vegetables are often consumed together.
State of knowledge on food chain To date, no O104 in food from the trade contamination with EHEC pathogens: H4 are detected. A unique entry source of EHEC O104 pathogen: H4 in the food chain could not been established despite intensive efforts by all concerned authorities in the affected provinces and by RKI, BfR and BVL.
According to current knowledge, supplier relationships have also pointed out that the spread of EHEC infection of a Lower Saxony nursery starts and coincides with the geographic distribution of many case-clusters.
To support the investigation of the cross-country outbreak happening in federal and state governments have decided to locate a Task Force on the BVL, where experts from several federal states, the Federal Office for Consumer Protection and Food Safety, the Federal Institute for Risk Assessment and the Robert Koch Institute are involved and the domain experts support of the European Food Safety Authority EFSA and the European Commission.
The mandate of the Task Force is to analyze the epidemiological findings on individual cluster with the outbreak in place in the food control authorities about the associated supply chains across borders. Clusters are e.g. Hotels, restaurants and canteens, where people have eaten and are suffering as a result.
Distribution networks of the shoots from the Lower Saxony can now nursery of disease clusters 26 55 or individual diseases by EHEC O104: H4 in five affected provinces to explain. For this, the state of Lower Saxony has provided extensive data from its food inspection. It can stand at present not be excluded that the entry of the pathogen outbreak in the nursery is done by people. Also a record of water, seed suppliers or is conceivable. This is being investigated by a review of supplier relationships and by laboratory tests.
Other input sources in the operating range may not yet be excluded. The authorities in Lower Saxony and the BfR in the affected in recent days large samples are taken, the entire investigation is still ongoing. Although as yet no evidence of pathogen outbreak was confirmed, the chain of evidence is now so severe that the federal institutions and countries have to assume that the EHEC outbreak began here output. Federal and state governments will carry out further investigation and analysis of distribution channels in order to check whether contaminated seed is used for the production of shoots in plants or other producers coming to market.
As a possible source of the item and the seed sprouts can be used, other manufacturing companies sprouting could become distribution of EHEC O104: H4 in question.
The survival and growth of EHEC to shoots promotes a wide dissemination of the pathogen on the supply chain from production plants to consumers. Therefore advise RKI, BVL and BfR to clarify this possible source of contamination from human consumption of raw sprouts.
The current release replaces the previous consumption Note from RKI and BfR cucumbers, tomatoes and lettuce, since it is very likely according to current knowledge, that products are out of the nursery starting point of EHEC infections.
For more information: • www.bfr.bund.de • www.bvl.bund.de • www.rki.de
Erscheinungsdatum10. June 2011


出血性大腸菌の発生に関する新たな知見 BfRは、BVLとRKIによる共同プレスリリース
1.BfR、BVLとRKIは、もはや必要の同意が表示されますキュウリ、トマト、レタスの消費にドイツ北部では、既存の一般的な推奨事項は控えるようにという結論に一緒に来る。 2.BfR、BVLとRKIはさらに、生もやしではない消費までの予防措置として、その通常の衛生対策だけでなく、お勧めします。家庭やフードサービス事業はまだ、在庫のシュートをお勧めている可能性の破壊は、食品と接触してきた。 3.BfR、BVLとRKIまた、ニーダーザクセン州の工場からのすべての食品は、流通から撤退することをお勧めします。 4.BfR、BVLとRKIは、食品や患者厳しく対処する通常の衛生勧告に従うことをお勧めします。 現在のリリースでは、キュウリ、トマト、レタスの前にBfRはとRKIから以前の消費に注意して置き換えます。
人間の病気についての知識の状態 現状 ロベルトコッホ研究所のさまざまな監視システムに基づいて、観測を確認した新しいバック出血性大腸菌感染症の数を指定します。可能な出血性大腸菌感染症の最初の兆候 - 継続的に影響を受ける地域で影響を受ける女性の割合は減少 - 一方では、血性下痢患者の毎日の数が当該病院の救急部門​​のセンチネルサーベイランスを示していますします。第二に、数学的なモデルは、後に受信したメッセージにもかかわらず、観察されたレポートの遅延が示されている病気の日の両面でHospitalisierungsdatumの点で減少傾向。減少はキュウリ、トマト、感染源の枯渇するか(間接的に、シュートを消費を低減が必要です)サラダグリーンに関する人々の消費行動の変化に起因する可能性があります。
前の疫学的研究 20/05/2011ので、RKIは北ドイツでは溶血性尿毒症症候群(HUS)は、連邦および州の発生の健康と食品当局と共同で検討した。流行の原因は、お互いがますます取り残さ組み込まれている疫学的研究であった。 最初の二つの症例対照研究はほとんどの場合を説明することができたものエクスポージャーに方法論的理由により制限されていました。この疫学的分析は、影響を受ける患者が大幅に多く生のトマトは、キュウリ、レタス、健康調査参加者として食べていたことが明らかになった。これは、サラダバーからの食糧の消費量は明らかに病気に関連付けられているという結論に導いたカフェテリア顧客のケースコントロール研究の結果によって補完された。これらの研究のどちらもあるので、食品の安全性の分野からの情報で野菜の可能なタイプの制限が可能であったが、ロバートコッホ研究所は、さらに研究を開始しています。
レシピベースのコホート研究のレストラン "レシピベースのレストランコホート研究"今日は、疫学的に発生最ももやしの消費する可能性の原因​​を特定することが可能になりました。レストランのお客様の唯一の十分な数の知られるように、利用可能な分析の十分な統計堅牢性を確保していたので、"レシピレストランベースのコホート研究は、"すぐに実行することのみ可能性があります。
生の食品食べ少ない制御対象は、インタビュー、患者とのメモリに依存するの買収には、RKIはアプローチが、次のこの"レシピレストランベースのコホート研究の助けを借りて続いている。メンバー19人の合計を含む112名、合計5つのグループ(グループ、クラブなど)を押しレストランでの消費について調査した結果、共通の外食後、病気に下落している。ここでは、食事をするだけでなく、求められたメニューのグループのメンバーが命じられた順序リストと請求データに基づいて決定された。同時に、詳細に調査、影響を受けるのレストランのキッチンには、、メニューはいたが、どのメニューに含まれていた成分の量は正確に用意しました。また、写真は食品やトリミングは、プレート上にいたことを示すために旅行グループで評価した。情報はコホートアプローチで評価されており、開発のレストラン料金の顧客の遡及的に相対危険度は、私たちすることができます。ここでは、現在の分析ことが明らかとなった。もやし、8.6倍ていたリスクが高い(95%信頼区間1.5 - ∞)食べていたお客さま、出血性下痢に苦しんで、あるいは顧客として実験の証拠出血性大腸菌/ HUSのが確認、この食品を食べていない。さらに、それはまた、本研究では総消費していたこの方法で同定された例を、100%のバーが検出されました。
もやしの消費にケースコントロール研究から得られた知見 すでに患者の最初の集中的な調査期間中にハンバーガーが(20.5./21.5)動物や野菜食品の様々を含む、もやしは考慮されていた。この予備調査では、わずか3 12の患者が芽を食べていると。患者は非常に慎重で、慎重な食生活にあったインタビューは、その芽の関連過少報告そうだった。これは、方法論的要件と標準的な方法は、潜在的に多くの疫学的発生イベントの説明することができるだけ可能なエクスポージャーを含めることです。それ以外の場合はfalse正の相関のリスクへのエクスポージャー多数のを含めると増加した。したがって、シュートはすぐに追求されていない。シュートRKIその後の詳細な調査の際に考慮された。合計では、深層面接には、消費にいくつかの情報を撮影することができる54例中16例は、(30%)想定される感染期間の芽を食べていると。
別では、2011年5月29日に始まった、より正確に野菜食品を区別できるようにする目的で詳細な"生の食品ケースコントロール研究では、のためではなく、個々の感染リューベック、ブレーメン、ブレーメン3人からHUSの病気の人に26し、それら年齢、性別、割り当てられて居住地。この場合においては、24人のうち6(25%)7(9%)80の非患者、この情報と比較して、想定される感染期間で食べもやしを有するに苦しんで与えた。この関係は、(ORは= 4.35、95%信頼区間1.05〜18)多変量解析が、ではなく、この結果の重要性は制限されてように統計的に単変量解析で重要です。本研究では、その他の原料植物性食品の消費量などの前の症例対照研究でもしたようにトマト、キュウリ、レタスや、より頻繁にから病気の人は、非病制御対象として報告された関係は統計的に本研究では有意ではなかった。これらの野菜はよく一緒に消費されていることになるこれらの結果は、ロバートコッホ研究所の二以前に発行されたケースコントロール研究に沿ってこれまでのところ、しかし、です。
食物連鎖に関する知識の状態 日には、出血性大腸菌の病原体との貿易の汚染から食品にはO104は:H4は検出されます。出血性大腸菌O104の病原体の一意のエントリのソースは:H4の食物連鎖の影響を受ける地域でRKI、BfRはとBVLですべての関係当局による集中的な努力にもかかわらず、確立されていない可能性があります。
現在の知識によると、サプライヤとの関係は、ニーダーザクセン州の保育園の出血性大腸菌感染症の広がりが始まることを指摘しており、多くの場合、クラスタの地理的分布と一致している。
連邦政府と州政府で何が起こってクロスカントリーの発生の調査をサポートするために、いくつかの連邦州からの専門家は、消費者保護や食品の安全性、リスク評価のための連邦工科大学、ロバートコッホ研究所のための連邦政府機関は、ドメインの専門家と関わっているBVL、タスクフォースを検索することを決定した欧州食品安全機関EFSAは、欧州委員会のサポート。
タスクフォースの任務は、国境を越えて関連するサプライチェーンの食品管理当局の場所で発生して個々のクラスタの疫学調査結果を分析することです。クラスタでは、例えばですホテル、レストラン、食堂、人が食べている結果として苦しんでいる。
できるようになりましたニーダーザクセン州からのシュートの配布ネットワークでは、腸出血性大腸菌O104 26 55個々の疾患による病気のクラスターの保育:H4は五影響を受ける地域で説明する。このためには、ニーダーザクセン州のは、食品検査からの広範なデータを提供しています。これは、現在の保育園で病原体の流行のエントリは人々によって行われている除外することはで立つことができる。また、水、シードサプライヤーのレコードが考えられる。これは、サプライヤとの関係の見直しにより、実験の試験で検討されている。
動作範囲の他の入力ソースはまだ排除できない可能性があります。ニーダーザクセン州の当局と大規模なサンプルが取られる最近で影響でBfRは、全体の調査はまだ進行中です。病原体の発生時点はまだ証拠が確認されたが、証拠の連鎖は今では連邦政府機関や国が出血性大腸菌の発生は、出力はここを始めたと仮定していることを深刻です。 連邦および州政府は、注文汚染された種子が市場に来て、植物や他の生産者の芽の生産に使用されるかどうかを確認するには、さらなる調査や流通チャネルの分析を行う。
問題のH4は:アイテムと種子発芽の可能性源としては、腸出血性大腸菌O104の分布になる可能性萌芽その他の製造会社を使用することができます。
生存率と成長EHECのシュートに、消費者生産工場から、サプライチェーン上の病原体の広い普及を推進しています。 したがって、生のもやしの人間の消費による汚染は、この可能性のあるソースを明らかにするためにRKI、BVLとBfRはをお勧めします。
それは可能性が現在の知識によると、非常にされるため、現在のリリースでは、RKIとBfRはキュウリ、トマト、レタスから以前の消費に注意して置き換えると、その製品は、腸出血性大腸菌感染症の保育の出発点からです。
詳細については: •のwww.bfr.bund.de •のwww.bvl.bund.de •のwww.rki.de
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