2011年6月8日水曜日

北ドイツのハンブルグ野菜市場で発生した病原性大腸菌による感染の情報

北ドイツのハンブルグ野菜市場で発生した病原性大腸菌による感染の情報
出血性大腸菌に起因する溶血性尿毒症症候群

2011年06月08日水曜日 09:11 雨/曇り 最低気温;15ºC 最高気温;20ºC BARCELONA県から

ドイツ保健当局(ROBERT KOCH INSTITUTE)発表によるドイツ北部のハンブルグ青果市場で発生した変異·猛毒·病原性腸菌の感染について
2011年6月7日

http://www.rki.de/

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http://translate.google.es/translate?sl=de&tl=ja&js=n&prev=_t&hl=es&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=www.rki.de

生命を脅かすの蓄積は、細菌(HUS)はに起因する溶血性尿毒症症候群の原因2011年6月7日。 HUSのと出血性大腸菌のレポートデータは、現在例数のわずかな減少を示唆している。この減少が続くかどうかは、現在、決定することはできません。詳細な説明は、2011年7月6日に更新最後の"出血性/ HUSの発生完了に関する最新情報"以下のリンクで見つけることができます。農業、5ニーダーザクセン州省によると、 June、2011年の生産ニーダーザクセン設立の流通チャネルは、特定のプロデューサからもやしの消費量は疾患関連している出血性大腸菌/ HUSの動作していることが示唆された与えます。 RKIは、もやしの消費後に開始からの患者の調査で求めているこれまでのところ消費幹された患者のわずかな割合を持っていた。トマト、キュウリ、レタスの消費量が発生に関連付けられていることはすでに出版された証拠のために、サラダ成分の特定の消費量の木曜日からRKIのうち三番目のケースコントロール研究、などトランサムは、可能な危険因子として検討している。この研究から得られた知見は、結果としてすぐに公開される予定です。ロベルトコッホ研究所の責任消費の推奨事項と警告をされリスクアセスメントのための連邦政府の研究所と一定の接触に立っている。
より詳細な情報出血性大腸菌/ HUSのアウトブレーク完了するにはRKI 2011年4月6日の意見RKIとBfRは2011年6月3日からのプレスリリース6 BfRはの意見書第018/2011 2011年6月病院への呼び出し緊急治療室で血性下痢の監視には参加募集疫学、診断、予防および治療に関する注意事項ロベルトコッホ研究所の出血性/ HUSの両側情報市民やBfRはBZgAからリスク評価のための連邦工科大学(BfRは):食品の安全性に関する最新情報など消費者のためのヒントは、出血性/ HUSのを防ぐために健康教育のための連邦政府センター(BZgA):市民情報出血性大腸菌感染症スタンド:2011年6月7日このページ:


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Accumulation of life-threatening, caused hemolytic-uremic syndrome caused by bacteria (HUS) 06/07/2011. The reporting data on HUS and EHEC currently suggest a slight decrease in the number of cases. Whether this decline will continue, can not presently be determined. A detailed description can be found at the link below "Current information on the EHEC / HUS outbreak Done", last updated on 07/06/2011. According to the Lower Saxony Ministry of Agriculture, 5 June 2011 give the distribution channels of a Lower Saxon establishment of production suggest that the consumption of sprouts from a specific producer may be operating with the EHEC / HUS is related diseases. The RKI has asked in its surveys of patients from the start after the consumption of sprouts, but so far had only a small proportion of patients given stem consumption. Because of the already published evidence that the consumption of tomatoes, cucumbers and lettuce is associated with the outbreak, the RKI out since Thursday a third case-control study, in particular the consumption of salad ingredients, such as Transoms, is investigated as a possible risk factor. Findings from this study will be published as soon as the results. The Robert Koch Institute stands in constant contact with the Federal Institute for Risk Assessment, which is responsible consumption recommendations and warnings.
Further information To EHEC / HUS outbreak Done Opinion of the RKI 04/06/2011 Press release from RKI and BfR 06/03/2011 Opinion No. 018/2011 of BfR of 6 June 2011 Call to hospitals Call for participation in the surveillance of bloody diarrhea in emergency rooms Notes on epidemiology, diagnosis, prevention and therapy EHEC / HUS sides of the Robert Koch Institute Information from citizens and BfR BZgA Federal Institute for Risk Assessment (BfR): Current information on food safety, including with tips for consumers to protect against EHEC / HUS Federal Centre for Health Education (BZgA): citizens' information EHEC infections Stand: 06.07.2011 This Page:


> Informationen zum EHEC / HUS- Ausbruchsgeschehen
English translation
To EHEC / HUS outbreak Done
To EHEC / HUS outbreak Done Stand 07.06.2011, 12:00 clock
Since early May 2011 more people from bloody diarrhea and hemolytic-uremic known as Syndrome (HUS) are ill. The Robert Koch Institute, have been since early May, a total of 642 HUS cases submitted, including 15 deaths (as of June 6, 2011, 15 clock). Since early May 2011 the RKI also have been made to 1683 cases of infection with EHEC. Six sent EHEC cases have died (as of 07/06/2011). Altogether, 2325 persons are suffering from HUS or EHEC, 21 people died of HUS or EHEC. The reporting data on HUS and EHEC currently suggest a slight decrease in the number of cases. Whether this decline will continue, can not yet be determined.
Overall, 74% of HUS cases are from Schleswig-Holstein (n = 155), Hamburg (n = 141), Lower Saxony (n = 95) and England (n = 85). These are all states of the HUS outbreak affected .. More than 75% of EHEC cases are from the four federal states of Schleswig-Holstein (n = 478), Lower Saxony (n = 388), Hamburg (n = 237) and England (n = 188). All States are affected by the outbreak of EHEC
In the HUS cases, the earliest onset of diarrhea was 1 May, the latest onset of diarrhea on 2 June. From 1 to 8 May was the HUS case number between 0 and 2, daily. On 9 May rose to the number of cases in 7 cases and increased continuously up to a maximum of 55 recent cases on 21 May The earliest onset of EHEC diarrhea was 1 May, the latest on 3 June. From 1 to 13 May was the number of cases of EHEC infections 0-13 cases a day. Then the number of cases rose steadily until, at a maximum of 123 cases, 22nd and 23 May
The results of the first studies that showed an increased risk of illness after consumption of tomatoes, cucumbers and lettuce could be confirmed by further investigations. To present knowledge, it is possible that several types of vegetables are carriers of EHEC bacteria. The interviews of the Robert Koch Institute, which included from the start, even the consumption of sprouts, only a few patients were given stem consumption. In an ongoing third case-control study of the Robert Koch Institute, especially the consumption of salad ingredients, including sprouts is studied as a possible risk factor. Further explanations to be pursued in parallel. The RKI is in constant exchange with the Federal Institute for Risk Assessment (BfR), which is responsible consumption recommendations and warnings (see www.bfr.bund.de). According to the Lower Saxony Ministry of Agriculture has an analysis of distribution channels suggest that the consumption of sprouts from an original holding of Lower Saxony, possibly with the EHEC / HUS disease is linked. A definitive detection of EHEC O104: H4-pathogen on sprouts is not yet available. The National Reference Laboratory for Escherichia coli BfRuntersucht of the samples of the sprouts with a new method tested.
In the current events is one of the world's largest so far described outbreaks of EHEC or HUS and the largest outbreak in Germany, whereby in particular the age and gender distribution unusual. As before, especially adults, mostly women, are affected. At other times, mainly children develop this severe clinical picture: In 2010, for example, were the Robert Koch Institute, 65 HUS cases submitted, 6 were affected more than 18 years.
In connection with current events are the RKI recommends:
• The consumption recommendation of the Federal Institute for Risk Assessment (www.bfr.bund.de) should be considered. How far is that all persons with diarrhea should make sure that strict hand-hygiene is maintained, especially against persons and immunocompromised infants. The recommendations for good food hygiene, as described by the Federal Institute for Risk Assessment in its fact sheet for the prevention of EHEC infection (www.bfr.bund.de), remain valid. • persons with bloody diarrhea should immediately consult a doctor. • Physicians should strive for these patients EHEC detection (in the chair). EHEC infections can run without clinical symptoms or cause a watery diarrhea. A smaller proportion of EHEC infections developing as a severe form with cramping abdominal pain, bloody diarrhea. These patients should monitor their physicians with regard to the possible development of HUS closely and pay at the first signs of HUS to appropriate treatment centers. Symptoms of EHEC-associated HUS disease begin within a week after the onset of diarrhea. The period between infection and the first diarrheal symptoms is on average three to four days. • Laboratories should be diagnosed by detection of pathogens appropriate to send samples to the National Reference Center for Salmonella enteritis and others at the Robert Koch Institute (Wernigerode). Laboratories and physicians are required by the Infection Protection Act, both microbiologically documented EHEC infections, as well as the clinical picture of HUS (also already suspected disease) immediately to the local health department reported. Studies in the National Reference Center for Salmonella and other bacterial enteritis at the Robert Koch Institute, as well as the one with the Robert Koch Institute cooperating Konsiliarlaboratorium for hemolytic uremic syndrome (HUS) at the Institute of Hygiene, University of Münster (Prof. H. Karch) have shown that the currently circulating strain with characteristics of two different types of pathogenic Escherichia coli. In addition, specific resistance properties are available (see link below for EHEC diagnosis). Such a new combination of pathogenic properties and the inclusion of resistance genes is known in Escherichia coli. Since 2 June 2011 are now available additional extensive information on the bacteria from genome sequencing of the current outbreak strain. They confirm the existence of these properties that are for the attachment of bacteria to the intestinal mucosa and, on the triggering of severe complications (HUS) made the other responsible. The HUS-Konsiliarlabor in Munster writes in a press release of 2 June 2011: "Our studies were supported in order:. This is combined with the outbreak strain is a hybrid clone, the virulence of different pathogens," reports that constitutes it is the current excitation to an entirely new type, are not applicable, Karch stressed: "HUSEC041 (O104: H4) is the confirmed outbreak strain. We have collected in Münster results of H-antigen-encoding genes (flicH4) and the sequence type ST 678 on 26 May 2011, together with colleagues from the Robert Koch Institute and other scientists published (www.eurosurveillance.org). We now have our results in more than 60 HUS patient isolates confirmed. Strains that are not part of HUSEC041, they also occurred earlier. However, they are extremely rare throughout the world. "
The National Reference Laboratory in Wernigerode identified in 335 patient samples to the outbreak strain (molecular confirmation of Virulenzprofils, serotyping, PFGE). The Konsiliarlabor for HUS in Münster has operated its results to more than 60 patient profiles. The strain shows an increased resistance to cephalosporins of the 3rd Generation (ESBL), and a wide including multiple resistance to trimethoprim / sulphonamide, and tetracycline. However, this is not clinically significant as EHEC infections should not be treated with antibiotics. An anti-bacterial therapy may prolong the excretion of bacteria and stimulate the production of toxins lead.
The HUS is a severe and sometimes fatal complication that can occur with bacterial infections of the intestines called enterohemorrhagic Escherichia coli (EHEC). Each year, the Robert Koch Institute will be sent about 1,000 cases of EHEC. The full picture of HUS is characterized by acute renal failure, anemia by the disintegration of red blood cells and a lack of blood platelets. In 2010, the Robert Koch Institute were sent to two deaths. The HUS-causing EHEC, the bacteria are directly or indirectly from animals to humans. considered as reservoir ruminants, mainly cattle, sheep, goats. The transmission to humans by fecal-oral route, the excitation is collected by contact with animal feces, through contaminated food or water, but also by direct contact from person to person (contact infection). There is no evidence that any raw meat or raw milk, which are related to EHEC often identified as an intermediary foods, the cause of the current outbreak.
The next update of this outbreak information is for 8 June 2011 provided.
Further information EHEC infections Current information and assistance of the Robert Koch Institute for EHEC diagnosis, Stand: 07 June 2011 (PDF, 126 KB) Press release of the University Hospital Münster from 02 June 2011 Information of the BfR Federal Institute for Risk Assessment Opinion No. 018/2011 of BfR of 6 June 2011 Stand: 06.07.2011


> Informationen zum EHEC / HUS - Ausbruchsgeschehen
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出血性大腸菌/ HUSのアウトブレーク完了するには2011年6月7日12:00クロックスタンド
出血性下痢から早期2011年5月より多くの人々から溶血性症候群(HUS)はとして知られている尿毒症は病気です。ロベルトコッホ研究所は5月初め以来されている、642 HUSのケースの合計は15死亡(2011年6月6日、15クロックのように)を含め、提出した。初期の2011年5月RKIので、また、腸出血性大腸菌感染の1683例に行われている。 6人が出血性大腸菌の例(2011年7月6日現在)が死亡した送信されます。全体で、2325人は21人がHUSのか、EHECの死亡HUSのか、出血性、苦しんでいる。 HUSのと出血性大腸菌のレポートデータは、現在例数のわずかな減少を示唆している。この減少が続くかどうかは、まだ決定することはできません。
全体的にみて、HUSのケースの74%は(n = 155)、​​ハンブルクシュレースヴィヒ=ホルシュタイン州ぼうし(n = 141)、ニーダーザクセン州(Nは95)、イギリス(Nは85)です。これらの影響を受けるHUSの発生のすべての状態です..出血性大腸菌の例の75%以上は(n = 478)、ニーダーザクセン州(Nは388)、ハンブルク(237名)、イギリス(Nは188)シュレースヴィヒ=ホルシュタイン州の4つの連邦州からです。すべての国は、EHECの発生によって影響を受ける
HUSの例では、下痢の最も初期の発症は1でした月、2日に下痢の最新の発症6月。 1日から8月は毎日、0と2の間にHUSのケース番号を記入した。 9日月は7例の症例数に上昇し、21日に55最近の例最大連続的に増加5月出血性の下痢の初期の発症は1でした月、3日に最新の6月。 1日から13月は0から13例日出血性大腸菌感染症の患者数であった。次に例数は22日、123例最大まで着実に増加23 5月
トマトの消費後に病気のリスクの増加を示した最初の研究の結果は、キュウリ、レタス、さらに調査によって確認することができた。知識を提示するためには、野菜のいくつかの種類が出血性細菌のキャリアである可能性があります。最初から含まれてロベルトコッホ研究所、もやしのも、消費のインタビューは、ほんの数例には、消費の幹が与えられた。ロベルトコッホ研究所、サラダ成分の、特に消費の継続的な第三のケースコントロール研究ではもやしを含む可能な危険因子として研究されている。詳しい説明は、並列的に追求する。 RKIは(www.bfr.bund.deを参照してください)​​責任消費の推奨事項と警告をされリスク評価のための連邦工科大学(BfRは)と為替です。農業のニーダーザクセン州省によると、流通チャネルの分析は、出血性/ HUSの疾患を持つ可能性がニーダーザクセン州の元の保持からもやしの消費量が、リンクされていることを示唆しているがあります。出血性大腸菌O104の決定的な検出は:H4の病原体芽のまだ入手可能ではない。新しいメソッドを使用してもやしのサンプルの大腸菌BfRuntersucht国立リファレンス研究所がテストされています。
現在のイベントでは出血性やHUSの、ドイツで最大の流行、それによって特定の年齢や性別分布異常な世界最大のこれまでの説明流行の一つです。前と同じように、主に、特に大人の女性が影響を受けます。他の回では、主に子供たちがこのような厳しい臨床像を開発:2010年には、例えば、提出された65 HUSのケースは、6 18歳以上の影響を受けたロベルトコッホ研究所であった。
現在のイベントに関連して、RKIはお勧めです:
リスクアセスメント(www.bfr.bund.de)の連邦工科大学の消費勧告。•考慮する必要があります。どのくらい遠くまで下痢を持つすべての人が人や免疫不全特に乳幼児に対して、厳密な手指衛生が維持されていることを確認する必要がありますということです。として(www.bfr.bund.de)出血性大腸菌感染症の予防のためのファクトシートにリスク評価のための連邦工科大学で記述された良好な食品衛生のための推奨事項は、有効なままです。下痢と•担当者は、直ちに医師に相談してください。•医師はこれらの患者の出血性大腸菌検出(椅子に)努力する必要があります。出血性大腸菌感染症は、臨床症状の改善なしで実行するか、水様性下痢の原因となります。出血性大腸菌感染症のうち小さい方の割合が腹痛、下痢腹痛と重症型として発展。これらの患者は、密接にHUSの可能な開発に係る医師を監視し、適切な治療センターにHUSの最初の兆候で支払う。出血性大腸菌関連HUSの疾患の症状は、下痢の発症後週間以内に開始します。感染、最初の下痢症状の期間が​​平均3〜4日間を利用しています。•研究所は、病原体のロベルトコッホ研究所(ヴェルニゲローデ)でサルモネラ腸炎と他の国立リファレンスセンターにサンプルを送るのが適切であるの検出によって診断される必要があります。研究所と医師の両方微生物文書出血性大腸菌感染症だけでなく、HUSの臨床像(また、すでに病気を疑われる)、感染症の保護に関する法律によって必要とされる直後に地域の保健所に報告されます。ロベルトコッホ研究所でサルモネラ菌やその他の細菌性腸炎のための国立リファレンスセンターで研究だけでなく、ミュンスターの衛生研究所、大学教授(時間カルチ)で溶血性尿毒症症候群(HUS)はのKonsiliarlaboratoriumを協力ロベルトコッホ研究所とのいずれかが示されている病原性大腸菌の2種類の特性を持つ、現在循環株いることを確認します。加えて、特定の抵抗特性は、(出血性診断については、以下のリンクを参照してください)​​ご利用いただけます。病原性のプロパティのような新しい組み合わせと抵抗性遺伝子を含めるかどうかは大腸菌で知られている。2年June、2011年現在流行株のゲノム配列からの細菌で使用可能な追加の広範な情報です。彼らは(HUS)は重篤な合併症の引き金となるの腸粘膜への細菌の付着のために、これらのプロパティの存在と、確認その他の責任を作りました。 MunsterのHUSの- Konsiliarlabor 2のプレスリリースに書いて6月2011:"我々の研究は、順番にサポートされていました:発生株は、ハイブリッドのクローンは、異なる病原体の病原性であるとこれが結合され"それは全く新しいタイプの電流励起され構成レポート、適用されませんカルチが強調:"HUSEC041を(O104:H4)を確認発生株である。我々は、26日STは678のH -抗原をコードする遺伝子(flicH4)とシーケンスタイプのミュンスター結果に収集している2011年5月、ロバートコッホ研究所から同僚や公開されている他の科学者(www.eurosurveillance.org)と一緒に。我々は、今すぐ確認株60以上のHUSの患者における我々の結果を持っています。 HUSEC041の一部ではない株は、彼らはまた、以前のが発生しました。しかし、彼らは非常に世界各地にまれです。"
ヴェルニゲローデの国立リファレンス研究所は(PFGEのを血清型別、Virulenzprofilsの分子確認)流行株と335患者検体中に識別されます。ミュンスターのHUSのためKonsiliarlaborは、60以上の患者のプロファイルにその結果を運営しています。株は第3のセファロスポリンに抵抗の増加を示しています世代(ESBL)、およびワイドを含む複数の抵抗/スルホンアミド、およびテトラサイクリンをトリメトプリム。しかし、これは臨床的出血性大腸菌感染症は、抗生物質と扱われるべきではないとして重要ではありません。抗菌療法は細菌の排泄を長引かせることや毒素の鉛の生産を刺激する。
HUSのは腸の細菌感染症の発生する可能性が腸管出血性大腸菌(出血性)と呼ばれる、時には致命的な重篤な合併症です。毎年、ロバートコッホ研究所は、EHECの1000例については送信されます。 HUSの全体像は、赤血球の崩壊と血小板の不足による急性腎不全、貧血を特徴とする。 2010年には、ロバートコッホ研究所は、2つの死に送られた。HUSのは出血性の原因となって、細菌は、人間、動物から直接または間接的にです。主に貯水反芻動物、牛、めん羊、山羊と考えられている。糞口経路によるヒトへの送信、励起は、汚染された食物や水を介して、動物の糞との接触によって収集されるだけでなく、直接的な接触で人から人(接触感染)します。任意の生肉、または牛乳生、出血性に関連している多くの媒体の食品は、現在の流行の原因として識別という証拠はない。
この流行情報の次の更新は8ですJune、2011提供。
より詳細な情報出血性大腸菌感染症現在の情報と出血性のためにロバートコッホ研究所の支援診断、スタンド:07 2011年6月(PDFファイル、126キロバイト)02から大学病院ミュンスターのプレスリリース2011年6月BfRはの情報リスク評価のための連邦研究所6 BfRはの意見書第018/2011 2011年6月スタンド:2011年6月7日


(2) Stellungnahme des RKI vom 04.06.2011
Opinion of the RKI 04 / 06 / 2011
English translation from by Google

Opinion of the Robert Koch Institute4.6.2011
On 25/5/2011 reported in a press conference first results of epidemiological studies that were the backdrop for the consumption instructions of the Federal Institute for Risk Assessment, were on 3 June confirmed by other studies (see News Release of RKI and BfR of 3 June 2011). There are currently three teams in action, the question in Hamburg, Lübeck and Bremen patients and healthy control subjects after they consumed food. For the study sites are selected, where the results are due to high numbers of patients is particularly relevant.First results will be communicated to those working around the clock staff of the Situation Centre at the RKI, there to be evaluated together with information from the public and the reports received from national and international health authorities.Altogether, since the start of the outbreak more than 10 RKI-site teams have been deployed.By the results of these epidemiological studies, the limit was underpinned eligible foods (see above blog) and in each case without delay to the food control authorities to monitor the targeted delivery routes back and look for contamination on foodstuffs.
Press reports that EHEC infections have been associated with major events in conjunction, do not coincide with the findings of the Robert Koch Institute and are contrary to the epidemiological profile of the outbreak.
To be informed as quickly and comprehensively on current events, have been established to date in addition to the regular channels of communication several surveillance systems by the RKI. A reporting system records in selected hospitals, the daily number of patients with bloody diarrhea. A special laboratory monitoring recorded daily in the appropriate reference laboratories and investigative bodies, the latest laboratory findings. With the network of Renal Treatment Centers leads the RKI a screening of HUS and EHEC in the patient by others Secondary infections and food sources are covered.
Overall, the RKI out by the following epidemiological studies to determine the cause of the outbreak to limit further to ensure that competent food safety authorities to make their cause targeted search:
• Case-control study among women in Hamburg (results already at 25.5. Published)• Detailed analysis of case-control study to identify sources of associates• cohort study among visitors of a restaurant in space Schwerin• Case-control study in heavily affected hospitals in Lübeck, Bremen and Hamburg, as controls were used data from a representative population survey (results already at 3.6. Published)• Expanded case-control study with detailed interviews near the home in Lübeck, Bremen and Hamburg• Meta-analysis of all case-control studies• Case-control studies in hospitals, which were not affected, but currently observe an increased incidence of HUS• In collaboration with the ECDC case-control study of foreign cases• In collaboration with two foreign national authorities cohort studies with foreign tour groups• Cluster analysis of various restaurant associated outbreaks• Analysis of accounting data from visitors of an affected canteen canteen (results already at 3.6. Published)• search for possible human-to-human transmission in the aftermath of an outbreak canteen• Representative Germany-wide online survey on the burden of disease detection• research into the secondary attack rate• research into the elimination period and the rate of co-infections and follow-More information• www.rki.deStand: 06.04.2011


ロベルトコッホ研究所の見解 2011年6月4日
25/5/2011は記者会見で、リスク評価のための連邦工科大学消費手順については、背景にした疫学的研究の最初の結果を報告では3にあったJuneは、他の研究で確認(RKIのニュースリリースと2011年6月3日のBfRはを参照してください)​​。彼らは食糧を消費した後のアクションの3チームは、ハンブルク、リューベック、ブレーメンの患者と健常者の質問現在ありません。研究のためのサイトは、特に関連している場合の結果は、患者の高い数値に起因する、選択されています。 最初の結果は、国民と国家および国際的な衛生当局からの報告を受けからの情報と一緒に評価されるが、RKIの状況センターのクロックスタッフの周囲で作業者に通知されます。 全体として、10以上RKIサイトチームが展開されているよりも流行の開始以来。 これらの疫学研究の結果では、制限が戻ってターゲット配送ルートを監視し、食品の汚染を探す食糧管理当局に遅延がそれぞれの場合にせずに(ブログ上記参照)と対象食品を支えていた。
を押して、出血性大腸菌感染症は、ロバートコッホ研究所の調査結果と一致しない場合、組み合わせの主要なイベントに関連付けられていること、および発生の疫学的プロファイルに反している報告します。
するためには、RKIによる通信、いくつかの監視システムの定期的なチャンネルに加えて、日に設立されており、現在のイベントとして、迅速かつ包括的に通知される。選択された病院のレポートシステムレコード、出血性下痢患者の毎日の数を指定します。特殊実験室の監視は、適切な基準研究室や調査機関は、最新の検査所見で毎日記録されます。腎治療センターのネットワークは、RKIに他の人が患者の尿毒症とEHECのスクリーニングをリードして二次感染や食料源が覆われている。
全体的には、以下の疫学研究でRKIが出て、その原因は、検索を対象とすることを主務食品安全当局を確保するために、さらに制限するために発生の原因を決定するために:
ハンブルグの女性•ケースコントロール研究(25.5結果で既に。公開) ケースコントロール研究•詳細な分析は、仲間のソースを識別するために 空間内のレストランシュヴェリーンの訪問者の間で•コホート研究 コントロールは、代表的な人口調査のデータを使用したとしてリューベック、ブレーメン、ハンブルグで大きく影響を受ける病院で•症例対照研究では、(3.6で既に結果を公開) リューベック、ブレーメン、ハンブルグでの家の近くの詳細なインタビュー•拡張ケースコントロール研究 すべてのケースコントロール研究•メタアナリシス しかし、影響されていない病院で•症例対照研究では、現在、HUSの発生率の増加を観察する 外国例ECDCケースコントロール研究とのコラボレーションで• 二外国当局とのコラボレーションで•外国のツアーグループとの研究をコホート 様々なレストランの•クラスタ分析は、発生を関連付けられている 影響を受ける食堂食堂の訪問者からの会計•データの解析(3.6で既に結果を公開) 流行の食堂の余波で可能なヒトからヒトへの伝送のため•検索 疾患の検出の負担•代表ドイツ全体のオンライン調査 二次的攻撃レートに•研究 排泄期間に•研究や共同感染率とフォローアップ さらに詳しい情報 •のwww.rki.de スタンド:2011年6月4日


(3) Pressemiteilung von RKI und Bfr vom 03/06/2011
Press release from RKI and BfR 06/03/2011

New epidemiological data reinforce current consumption of the recommendation BfR Joint press release of the Robert Koch Institute (RKI) and the Federal Institute for Risk Assessment (BfR)
The Federal Institute for Risk Assessment also recommends precaution to consume tomatoes, cucumbers and lettuce not raw. This guidance, aimed in particular in northern Germany sold goods to be confirmed by the results of two new epidemiological studies of the Robert Koch Institute. HUS is the number of patients per 100,000 of population in the most affected countries, 5.5 for Hamburg, Schleswig-Holstein for 5.1, 3.3 and 1.8 for Bremen for Mecklenburg-Vorpommern. In the cases in other federal countries, it is usually a reference to observe northern Germany.
As part of investigations into the EHEC / HUS outbreak event, the Robert Koch Institute by further epidemiological studies, including case-control studies, online surveys and tracking of individual conspicuous outbreak events (see Epidemiology Bulletin 22/2011). For two of these studies are preliminary results.
In a case-control study, 46 patients with HUS or EHEC infection in Bremen, Hamburg and Lübeck from 29 May-2 June 2011 were questioned in detail regarding the foods consumed, even to those foods that are not yet included in the Hamburg and conducted on 25 May 2011 published study had found. These results were compared with 2100 healthy control persons of the same sex, same age and same housing region. While 84% of the patients had eaten salad were among the healthy controls only 47%. Similarly, the percentage was in relation to consumption of cucumbers in patients at 75% versus 50% for tomatoes and according to 80% compared to 63% in healthy controls. Overall, 95% of the cases had consumed at least one of the three vegetables. Statistical calculations of these data showed that consumption of raw tomatoes, cucumber and lettuce is also significantly associated with HUS disease.
In a joint study to an accumulation of cases with the health department of Frankfurt and the Hesse State Audit and Investigation Office in the health sector in a company in Frankfurt, it was found that people who ate from the salad bar in the canteen, nearly 7 times as often bloody diarrhea have received as employees who had eaten a salad. Other foods that were tested showed no such association.
These two independent and methodologically different studies support the results of the first case-control study, the results on 26 May were presented was 2011th Thus, from an epidemiological point of view is that the consumption of lettuce, tomatoes and / or cucumber in northern Germany will continue to be taken as the highest relative risk for the disease must be considered. The dietary recommendation of the Federal Institute for Risk Assessment has therefore still valid, give to epidemiological studies and investigations of food new evidence, found the source of pathogens or disease, no new patients anymore.
Since early May 2011 more people from bloody diarrhea and hemolytic-uremic known as Syndrome (HUS) are ill. The Robert Koch Institute, have been since early May 2011 a total of 520 HUS cases submitted, including 11 deaths (as of June 2, 2011, 15 clock). Since early May 2011 the RKI was provided with 1213 cases of infection with EHEC. Of these, six patients are now deceased.
The HUS is a severe and sometimes fatal complication that can occur with bacterial infections of the intestines called enterohemorrhagic Escherichia coli (EHEC). Each year, the Robert Koch Institute will be sent about 1,000 cases of EHEC. The full picture of HUS is characterized by acute renal failure, anemia by the disintegration of red blood cells and a lack of blood platelets. In 2010, the Robert Koch Institute were sent to two deaths.
The HUS-causing EHEC, the bacteria are directly or indirectly from animals to humans. considered as reservoir ruminants, mainly cattle, sheep, goats. The transmission to humans by fecal-oral route, the excitation is collected by contact with animal feces, through contaminated food or water, but also by direct contact from person to person (contact infection).
Due to the severe infection outbreak in May 2011 is recommended for precautionary reasons, acquired from the consumption of unheated vegetables which are available as cause of infection is suspected (tomato, cucumber and lettuce) and in northern Germany, were to the Enlightenment to give the exact source of the outbreak. Even small amounts of seed are sufficient for infection, so that a transfer may easily occur.
For vegetables that are not related as cause of infection is suspected, it should be noted that this (use at least 30 seconds with vigorous rubbing, as warm water) washed thoroughly before consumption and, where appropriate, should be peeled. Washing and peeling vegetables causes a reduction in the number of bacteria, thereby reducing the risk of infection.
For more information: www.rki.de & www.bfr.bund.de
Erscheinungsdatum3. June 2011



新しい疫学データは勧告の消費電流をBfRは強化ロベルトコッホ研究所(RKI)とリスク評価のための連邦工科大学(BfRは)の共同プレスリリース
リスク評価のための連邦工科大学は、トマト、キュウリ、レタスを生で消費して予防措置をお勧めします。ドイツ北部の特定の目的このガイダンスは、物品は、ロバートコッホ研究所の新しい2つの疫学研究の結果によって確認されるに売却された。 HUSのはメクレンブルク=フォアポンメルン州のブレーメン5.1、3.3、1.8、ハンブルク、シュレースヴィヒ=ホルシュタイン州で最も影響を受けた国では人口の10万人あたりの患者数は5.5です。他の連邦の国々の場合には、通常、ドイツ北部を観察するための参照です。
出血性大腸菌/ HUSの発生をイベント、ケースコントロール研究は、オンライン調査含む(疫学紀要2011分の22を参照してください)​​は、個々の顕著な発生イベントの追跡、さらに疫学的研究、ロバートコッホ研究所の調査の一環として。これらの研究の二について予備的な結果です。
ケースコントロール研究では、HUSのか、29日からブレーメン、ハンブルク、リューベックの出血性大腸菌感染症46例5月2 June、2011年はまだハンブルクに含まれていないと25日に実施したこれらの食品に対しても、消費食品について詳細に質問された2011年5月発表された研究は、発見した。これらの結果は、同じ性別、同じ年齢、同じ住宅地域の2100健常者と比較した。患者の84%がサラダを食べていたが、健常者の間では47%であった。同様に、割合はトマトの50%に対して75%の患者でキュウリの消費量との関係にあったと健常者の63%に比べて80%によると。全体的にみて、例95%は三種類の野菜の少なくとも一つを消費していた。これらのデータの統計計算が大幅にHUSの疾患と関連もある生のトマト、キュウリ、レタスのことを消費を示した。
フランクフルトの会社の保健セクターにおけるフランクフルト、ヘッセ州監査と調査オフィスの健康部門と例の蓄積との共同研究では、検出されたことを食堂でサラダバー、しばしば出血性下痢とほぼ7倍から食べた人サラダを食べていた従業員として受けている。テストされた他の食品にはそのような関連を示した。
これら二つの方法論の異なる独立した研究では、26日に結果が最初のケースコントロール研究の結果をサポートしています5月発表された2011thされたこのように、ビューの疫学的観点からレタス、トマト、そして/または、キュウリドイツ北部の消費量が考慮しなければならない疾患の最高の相対的なリスクとして捉えていくことです。リスク評価のための連邦工科大学の食事勧告は、疫学的研究や食品新たな証拠の調査を与えるため、まだ有効おり、病原体や病気の原因を、新しい患者はもう見つかりました。
出血性下痢から早期2011年5月より多くの人々から溶血性症候群(HUS)はとして知られている尿毒症は病気です。ロベルトコッホ研究所、520 HUSのケースの合計は11死亡(2011年6月2日、15クロック時点)を含む、提出された初期の2011年5月以来されている。初期の2011年5月以来RKIは出血性大腸菌感染の1213例で提供されています。これらのうち、6人の患者は現在、死亡されます。
HUSのは腸の細菌感染症の発生する可能性が腸管出血性大腸菌(出血性)と呼ばれる、時には致命的な重篤な合併症です。毎年、ロバートコッホ研究所は、EHECの1000例については送信されます。 HUSの全体像は、赤血球の崩壊と血小板の不足による急性腎不全、貧血を特徴とする。 2010年には、ロバートコッホ研究所は、2つの死に送られた。
HUSのは出血性の原因となって、細菌は、人間、動物から直接または間接的にです。主に貯水反芻動物、牛、めん羊、山羊と考えられている。糞口経路によるヒトへの送信、励起は、汚染された食物や水を介して、動物の糞との接触によって収集されるだけでなく、直接的な接触で人から人(接触感染)します。
2011年5月に重症感染症の発生に伴い、感染の原因は(トマト、キュウリ、レタス)が疑われ、北ドイツのように利用できる非加熱野菜の消費から得られる予防の理由で推奨さ発生の正確なソースを与えるために啓蒙していた。種子のも少量の転送が容易に発生する可能性がありますので、感染には十分です。
感染の原因が疑われるように関連していない野菜については、これはこれは必要に応じて、剥離する必要があります消費と、前に徹底的に洗浄(温水として積極的な摩擦と、少なくとも30秒を使用する)ことに留意すべきである。洗濯や野菜を剥離して、それによって感染のリスクを軽減、細菌の数の減少を引き起こす。
詳細については:www.rki.de&www.bfr.bund.de
Erscheinungsdatum3。 2011年6月


(04) stellungnahme Nr. 018/2011 des BfR vom 6, Juni 2011
Opinion No. 018/2011 of BfR of 6 June 2011
Sprouts and seedlings as a possible cause of EHEC infections: BfR supports Lower Saxony in the elucidation18/2011, 06.06.2011Opinion No. 018/2011 of BfR of 6 June 2011
The Lower Saxony Ministry of Agriculture announced on yesterday's Sunday that sprout products from a nursery in the district of Uelzen be suspected to have spread EHEC bacteria. The Ministry recommends to refrain currently on the consumption of sprouts.
The Federal Institute for Risk Assessment (BfR) and the Robert Koch Institute (RKI) advise and assist the authorities responsible for food control authorities of the countries in the ongoing outbreak investigations. The National Reference Laboratory for Escherichia coli BfR, closely cooperate with the authorities of Lower Saxony together, will evaluate the samples of the sprouts with a new method tested in more detail. A definitive detection of EHEC O104: H4-organism on the rungs, which is responsible for the current outbreak, is not yet available.
Due to the severe infection outbreak in May 2011 by the BfR and RKI still recommended for precautionary reasons, were purchased from the consumption of unheated vegetables which are available as cause of infection is suspected (tomato, cucumber and lettuce) and in northern Germany, to the to give clarification of the exact source of the outbreak. Even small amounts of seed are sufficient for infection, so that a transfer may easily occur.
BfR supports any measure that leads to a rapid clarification of the current outbreak of EHEC infection.
The Ministry of Agriculture in Lower Saxony said that sprouts from Lower Saxony are a possible cause of EHEC infections. A laboratory detection of EHEC O104 technical: H4-pathogen is on the rungs not yet available. The analysis of trade relations as several times but the path from a nursery at later disease cases. According to the Ministry of Agriculture in Lower Saxony, a staff member became ill from the affected operations are shown to an EHEC infection.
Fresh sprouts and seedlings are often in sandwiches or salads for the upgrading of raw or blanched briefly consumed. The best known are bean sprouts, which are there are the sprouts of mung bean. But the consumption of other varieties such as alfalfa sprouts (alfalfa sprouts for American name) or lentils sprouts, radishes, peas (Green Peez), beans and garlic, which are valued for their mild flavor, increases.
BfR and the Robert Koch Institute are working closely with the authorities of Lower Saxony and assist the authorities responsible for food control state and county authorities in the ongoing outbreak investigations. BfR as National Reference Laboratory for Escherichia coli has offered the authorities of Lower Saxony its laboratory capacity to investigate the latest information. The reference laboratory will examine the samples of the sprouts with a new method tested in more detail.
The National Reference Laboratory for Escherichia coli BfR new methods are developed and validated, that micro-organisms in food, feed and products can be detected reliably. A high performance of the methods must be guaranteed to be used as reference methods. Under the impact of the massive EHEC O104: H4 outbreak in Germany, together with the French authorities sister ANSES a specific real-time PCR in the National Reference Laboratory for Escherichia coli O104 in food samples and develops H4-type cultures. This is due to the rapid, quantitative detection of Shiga toxin genes and the Escherichia coli O104: H4 wzx gene. This detection system is suitable from enrichment cultures of foods suspected EHEC O104: H4 show.
Due to the severe infection outbreak by RKI and BfR still recommended for precautionary reasons, acquired from the consumption of unheated vegetables which are available as cause of infection is suspected (tomato, cucumber and lettuce) and in northern Germany, were to elucidate the exact source of the outbreak refrain. Even small amounts of seed are sufficient for infection, so that a transfer may easily occur.
Secure destruction of EHEC occurs only when the vegetables are heated sufficiently.
For vegetables that are not related as cause of infection is suspected, it should be noted that this thoroughly washed before consumption (use at least 30 seconds with vigorous rubbing, as warm water) and, where appropriate, to be peeled. Washing and peeling vegetables causes a reduction in the number of bacteria, thereby reducing the risk of infection. Safe is the consumption of adequately heated vegetables.
By heating methods such as boiling, frying and stewing EHEC are killed. The condition is that is achieved for at least two minutes at a temperature of 70 ° C in the core of the food. Compared with other environmental influences, such as an acidic medium, cold and dehydration, these bacteria are relatively insensitive. By deep-freezing food can not kill bacteria EHEC reliable.
TopDocuments
  
DocumentsTitle Date Size31.05.2011
Opinion No. 016/2011 of BfR EHEC pathogens have not typed: tomatoes, cucumbers and lettuce should still continue to not be eaten raw 27.7 KB
  
26.05.2011
Opinion No. 015/2011 of BfR EHEC: tomatoes, cucumbers and lettuce should not continue to be eaten raw 27.3 kB
  
25.05.2011
Joint opinion of BfR No. 014/2011 and RKI Preliminary results of the EHEC / HUS study 27.4 KB
 
TopKeywordsEHEC - Enterohemorrhagic Escherichia coli, Escherichia coli, food safety


もやしと出血性大腸菌感染症の原因として苗:BfRは、解明にニーダーザクセン州をサポートしています 2011分の18、2011年6月6日 6 BfRはの意見書第018/2011 2011年6月
農業のニーダーザクセン州省は出血性の細菌を広げていると疑われるUelzenの地区に保育所から製品を萌芽昨日の日曜日に発表した。省は、もやしの消費量で現在はご遠慮することを推奨します。
リスク評価のための連邦工科大学(BfRは)、ロバートコッホ研究所(RKI)助言当局が継続的な発生調査の国の食糧管理当局の責任を支援します。大腸菌BfRは国立リファレンス研究所は、密接に詳細にテストの新しいメソッドを使用してもやしのサンプルを評価する、一緒にニーダーザクセン州の当局と協力しています。出血性大腸菌O104の決定的な検出:現在の流行を担当していますラングのH4は、生物、まだ入手可能ではない。
BfRはとRKIはまだ、予防の理由をお勧めします感染の原因としてご利用いただけます加熱野菜の消費から購入した5月、2011年に重症感染症の流行のためには、(トマト、キュウリ、レタス)が疑われ、ドイツ北部に発生の正確なソースの説明を与えるために。種子のも少量の転送が容易に発生する可能性がありますので、感染には十分です。
BfRは、出血性大腸菌感染症の現在の流行の急速な解明につながるいかなる措置をサポートしています。
ニーダーザクセン州の農業省は、ニーダーザクセン州から新芽が出血性大腸菌感染症の原因と言われている。出血性大腸菌O104の技術の研究室の検出:H4の病原体はまだラングでは使用できません。数倍の貿易関係の分析が、その後病気の例では保育園からのパスを指定します。影響を受ける操作は、出血性大腸菌感染に示されているから、ニーダーザクセン州の農業省によると、職員が病気になった。
新鮮なもやしと苗は、生のアップグレードを頻繁にサンドイッチやサラダにある簡単に消費ブランチング。最もよく知られているBeanを緑豆のスプラウトがあるのがもやしは、です。しかし、アルファルファ(アメリカ名のアルファルファ)またはレンズ豆もやし、大根、えんどう豆(グリーンPeez)、豆、ニンニク、そのまろやかな味、増加に評価されているなど、他の品種の消費。
BfRは、ロバートコッホ研究所は、ニーダーザクセン州の当局と緊密に作業していると当局は食糧管理状態と郡当局の継続的な発生調査の責任を支援。国立リファレンス研究所としてBfRは、大腸菌のニーダーザクセン州の当局の最新情報を調査し、その研究室の容量を提供しています。基準研究室では、より詳細にテストの新しいメソッドを使用してもやしのサンプルを検討する。
新しいメソッドBfRは、大腸菌の国立リファレンス研究所が開発され、検証、食品、飼料及び製品の微生物を確実に検出することができることを確認します。メソッドの高い性能が参照方法として使用することが保証されなければならない。大量出血性大腸菌O104の影響下:H4の流行ドイツでは、食品サンプルでO104大腸菌国立リファレンス研究所でフランス当局の姉妹ANSES特定のリアルタイムPCRと一緒にとH4型の文化を開発しています。 H4のwzx遺伝子:これは、志賀毒素遺伝子の迅速かつ定量的検出、大腸菌O104によるものです。 H4のショー:この検出システムは、出血性O104が疑わ食品の濃縮培養物から適しています。
RKIとBfRは重度の感染症の発生のためにも、感染の原因として、北ドイツで(トマト、キュウリ、レタス)が疑われる可能な非加熱野菜の消費から取得し、予防することが推奨正確を明らかにしていたアウトブレークはご遠慮のソースです。種子のも少量の転送が容易に発生する可能性がありますので、感染には十分です。
EHECのセキュリティで保護された破壊は、野菜が十分に加熱される場合にのみ発生します。
疑われる感染症の原因としては関係のない野菜の場合は、これが完全に剥離して、適切な場所と、(暖かい水のように、積極的な摩擦と、少なくとも30秒を使用して)消費する前に、洗浄ことに留意すべきである。洗濯や野菜を剥離して、それによって感染のリスクを軽減、細菌の数の減少を引き起こす。安全に十分に加熱された野菜の消費です。
このような沸点のメソッドを加熱フライパンと出血性をシチューで死亡している。条件は、70の温度で、少なくとも2分に達成されていることを℃で食品の中核にあります。酸性媒体、寒さと脱水症状などの他の環境の影響と比較すると、これらの細菌は比較的小文字は区別されません。深冷凍食品は、信頼性の高い菌本菌を殺すことができないこと。
トップ ドキュメント
  
ドキュメント タイトル日付サイズ 2011年5月31日
BfRは出血性病原体の意見書第は016/2011入力していない:トマト、キュウリ、レタスはまだ27.7キロバイト生食され​​ないように継続する
  
2011年5月26日
BfRはEHECの意見号は015/2011:トマト、キュウリ、レタス、生27.3 kBを食べることを継続するべきではない
  
2011年5月25日
BfRは第014/2011と出血性大腸菌/ HUSの研究27.4キロバイトのRKI予備的な結果の共同意見
  
トップ キーワード 出血性大腸菌 - 腸管出血性大腸菌、大腸菌、食品の安全性


(5) Aufruf zur Teillnahme an der Surveillance blutiger Durchfallen in Notaufnahmen
Call to hospitals Call for participation in the surveillance of bloody diarrhea in emergency rooms

Questionnaires of the EHEC / HUS studies
Study used questionnaire Exploratory interviews Exploration Hamburg 20.-21.05. Exploratory questionnaire from the "Lurup outbreak" (PDF, 312 KB) Exploratory survey of cases in Hamburg on 20./21.05.2011 Exploration Hamburg, Lübeck 29.05. HUS exploratory questionnaire (PDF, 278 KB) Exploratory survey of cases in Hamburg & Lübeck, 29.05.2011 Exploration Lubeck, Bremerhaven 02.06. Exploratory questionnaire cases (PDF, 380 KB) Exploratory survey of cases in Lubeck & Bremen harbor on 06/02/2011
Questionnaire controls (PDF, 91 KB) Survey controls in Lubeck & Bremen harbor on 02/06/2011
 
Case-control studies FKS Hamburg 22.05. Exploratory questionnaire cases (PDF, 37 KB) Case questionnaire for case-control study in Hamburg on 22/05/2011
Questionnaire controls (PDF, 36 KB) Control questionnaire for case-control study in Hamburg on 05/22/2011
 
FKS Hamburg 24.05. Exploratory questionnaire cases (PDF, 67 KB) Case questionnaire for case-control study in Hamburg on 24/05/2011
Questionnaire controls (PDF, 62 KB) Control questionnaire for case-control study in Hamburg on 24/05/2011
 
Online survey (GfK) 1.well: Northern Germany and rest of Germany 26.05. Questionnaire 1.well northern Germany (PDF, 107 KB) Programming model for 1.well GfK survey in Northern Germany
Questionnaire 1.well rest of Germany (PDF, 31 KB) Programming model for GfK survey 1.well in rest of Germany (nationwide without Northern Germany)

 
2. Shaft: North Germany 01.06. Questionnaire 2.Welle northern Germany (PDF, 52 KB) Programming model for GfK survey 2nd Shaft in northern Germany Cluster / cohort studies A cohort since 2.06. Exploratory questionnaire cases (PDF, 111 KB) Exploratory survey of cases in cohort A 06/02/2011
Questionnaire controls (PDF, 101 KB) A cohort survey checks since 06/02/2011
 
B-cohort since 03.06. Exploratory questionnaire (PDF, 98 KB) Survey cohort B since 03/06/2011 C-cohort since 01.06. Exploratory questionnaire (PDF, 60 KB) Survey cohort C since 1/6/2011 Screening Patients with bloody diarrhea in the emergency room (no EHEC or HUS-ID) 31.05. Screening questionnaire bloody diarrhea (PDF, 61 KB) Questionnaire in cooperation with the German Society of Nephrology (DGfN) Questionnaire for health departments and hospitals Case questionnaire for HUS patients
 
03.06. Exploratory questionnaire cases (PDF, 85 KB) sent on request to health departments and hospitals

More information The epidemiological EHEC / HUS studies of the Robert Koch Institute Stand: 08.06.2011


ドイツ保健当局(ROBERT KOCH INSTITUTE)発表によるドイツ北部のハンブルグ青果市場で発生した変異猛毒病原性腸菌の感染について 2011年06月07日現在:発表
病院の緊急部門での出血性下痢の監視体制への参加要請


出血性大腸菌/ HUSの研究のアンケート調査
研究では、質問紙を用い、未踏のインタビュー探鉱ハンブルク20. - 21.05。 "Lurup発生"から未踏のアンケート(PDFファイル、312キロバイト)20./21.05.2011のハンブルクの例探索調査探査ハンブルグ、リューベック29.05。 HUSの探索調査(PDFファイル、278キロバイト)ハンブルグ&リューベック、2011年5月29日の例探索調査探査リューベック、ブレーマーハーフェン02.06。未踏のアンケート例(PDFファイル、380キロバイト)2011年6月2日にリューベック&ブレーメン港の例探索調査
アンケートコントロール(PDFファイル、91キロバイト)調査は2011年2月6日にリューベック&ブレーメン港で制御する
 
ケースコントロール研究FKSは22.05ハンブルク。未踏のアンケート例(PDFファイル、37キロバイト)22/05/2011のハンブルクのケースコントロール研究のためのケースアンケート
アンケートコントロール(PDFファイル、36キロバイト)2011年5月22日にハンブルクでのケースコントロール研究のための制御アンケート
 
FKSは24.05ハンブルク。未踏のアンケート例(PDFファイル、67キロバイト)24/05/2011のハンブルクのケースコントロール研究のためのケースアンケート
アンケートコントロール(PDFファイル、62キロバイト)24/05/2011のハンブルクのケースコントロール研究のための制御アンケート
 
オンライン調査(ジーエフケー)1.well:ドイツ北部、ドイツ26.05の残りの部分。アンケート1.well北ドイツ(PDFファイル、107キロバイト)北ドイツの1.well GfKの調査のためのプログラミングモデル
ドイツのアンケート1.wellの残りの部分(PDFファイル、31キロバイト)(北ドイツ全国なし)、ドイツの残りの部分でジーエフケー調査1.wellのプログラミングモデル

 
2。シャフト:北ドイツ01.06。アンケート2.Welle北ドイツ(PDFファイル、52キロバイト)GfKの調査第二のプログラミングモデル北ドイツのシャフトクラスタ/コホート研究2.06以降のコホート。未踏のアンケート例(PDFファイル、111キロバイト)2011年6月2日コホート内のケースの探索調査
アンケートコントロール(PDFファイル、101キロバイト)2011年6月2日以降のコホート調査をチェック
 
03.06以来のBコホート。探索調査(PDFファイル、98キロバイト)2011年3月6日以来、調査コホートBの01.06からのC -コホート。探索調査(PDFファイル、60キロバイト)2011年1月6日以来、調査コホートのCスクリーニング緊急治療室(無出血性または尿毒症- ID)が31.05で下痢患者。 (PDFファイル、61キロバイト)アンケート出血性下痢をスクリーニング腎臓のドイツ語協会(DGfN)と共同でアンケート保健所や病院へのアンケートHUSの患者のためのケースアンケート
 
03.06。未踏のアンケート例(PDFファイル、85キロバイト)健康部門や病院への要求を送信

さらに詳しい情報疫学的出血性大腸菌/ロバートコッホ研究所のHUSの研究スタンド:2011年6月8日


Notes on Epidemiology, diagnosis and therapy
> EHEC/HUS sides of the Robert Koch Institute

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Epidemiology • Call to hospitals: Please help us by participating in the surveillance of bloody diarrhea in emergency rooms.
• questionnaires of the EHEC / HUS studies of the Robert Koch Institute • Regularly update: Information on the outbreak Done • Press release by RKI and BfR 06/03/2011 • EHEC: On the development of disease rates in the current outbreak in Germany (22/11 Epid. issues (06/06/2011) • HUS case definition: HUS cases in the outbreak in the spring of 2011 in Germany (05/31/2011) • Pattern: Hemolytic Uremic Syndrome information sheet for (HUS) suspicion of disease, illness, death • The current accumulation of EHEC infections and HUS cases in Germany, the Supplement to the Bull Epid 21/11 (05/26/2011) • Study-Hamburg: Preliminary results for the EHEC / HUS study of RKI and BfR • SurvStat Database with current financial data • Infection Epidemiology Yearbook (HUS: hemolytic uremic syndrome, enteropathic) • Case definitions of the Robert Koch Institute (2007 edition) • Archive: case reports EHEC disease 1999-2008 Diagnosis and treatment of samples • EHEC diagnosis: current evidence and support of the Robert Koch Institute (06/07/2011) • Hemolytic-Uremic Syndrome Konsiliarlaboratorium for: The Institute of Hygiene, University of Münster • National Reference Center for Salmonella and other bacterial enteritis • National veterinary medical reference laboratory for E. coli Prevention and control measures • Hygiene in hospitalized patients with hemolytic uremic syndrome (HUS) or bloody diarrhea caused by enterohemorrhagic Escherichia coli (EHEC) Therapy • Prevention and treatment recommendations of the German Society for Infectious Diseases to EHEC and antibiotic treatment (PDF, 42 KB) • Treatment recommendations of the German Society of Nephrology (DGfN) More information • Federal Institute for Risk Assessment (BfR): Current information on food safety, including with tips for consumers to protect against EHEC / HUS • Federal Centre for Health Education (BZgA): citizens' information EHEC infections • National research platform for Zooonosen: Background information on infections with EHEC • Network for Bacterial enteritis Enter-net at the ECDC • World Health Organization (WHO) to the outbreak in Germany
Release Date: 06/08/2011


現在のページ:ホームページ感染症 - 感染症ZEHEC出血性大腸菌感染症RKIガイド医師のためのRKIガイド(2008年1月)
疫学•は、病院への呼び出し:緊急治療室で血性下痢の監視に参加することによって私たちを助けてください。
ロベルトコッホ研究所の出血性大腸菌/ HUSの研究の•アンケート•定期的に更新プログラム:情報を発生完了についてRKIとBfRは2011年6月3日で•プレスリリース•出血性大腸菌:ドイツの現在の流行(11分の22 Epidの疾患率の開発についての問題(2011年6月6日)。•HUSのケースの定義:ドイツ(2011年5月31日)2011年の春に流行のHUSの例•パターン:病気、病気、死の(HUS)は疑いの溶血性尿毒症症候群情報シート出血性大腸菌感染症、ドイツでHUSの場合には、ブルEpidの11分の21に補足(2011年5月26日)の現在の蓄積。••研究ハンブルク:RKIとBfRはの出血性大腸菌/ HUSの研究のための予備的な結果現在の財務データを•SurvStatデータベース•感染症疫学年鑑(尿毒症:溶血性尿毒症症候群、enteropathic)ロベルトコッホ研究所(2007年版)の•ケースの定義•アーカイブ:症例報告出血性疾患1999年から2008年診断とサンプルの処理•出血性診断:現在の証拠とロバートコッホ研究所(2011年6月7日)のサポートと•溶血性尿毒症症候群のKonsiliarlaboratorium:衛生研究所、ミュンスターの大学サルモネラおよびその他の細菌性腸炎のため•国立リファレンスセンター大腸菌用•国立獣医学リファレンス研究施設予防と対策溶血性尿毒症症候群(HUS)は、または腸管出血性大腸菌(出血性)によって引き起こされる下痢で入院患者の•衛生治療出血性大腸菌に感染症と抗生物質の治療のためのドイツ語学会•予防と治療の推奨事項(PDFファイル、42キロバイト)腎臓のドイツ語協会(DGfN)の•治療の推奨事項さらに詳しい情報リスク評価のための•連邦工科大学(BfRは):食品の安全性に関する最新情報など消費者のためのヒントは、出血性/ HUSのを防ぐために健康教育•連邦センター(BZgA):市民情報出血性大腸菌感染症Zooonosen用•国立研究プラットフォーム:出血性大腸菌による感染の背景情報ECDCの細菌性腸炎入力してください- netに関する•ネットワーク•世界保健機関(WHO)は、ドイツで流行して
発売日:2011年6月8日

> Federal Centre for Health Education (BZgA):
citizens' information EHEC infections

EHEC infections: note Hygiene Stand: 06.06.2011

Since the beginning of May in Germany observed a cluster of infections with EHEC (Enterohemorrhagic Escherichia coli), a specific type of intestinal bacteria, with severe cases. The reported disease cases show an unusual shift with respect to the relevant age group: While typically ill children under 5 years are now mainly adults, including many women, are affected. As a possible source of infection are currently contaminated with the pathogens raw cucumbers, tomatoes and lettuce suspected. The researchers continue its efforts to secure the source of infection.
The Lower Saxony Ministry of Agriculture on 5 June 2011 informed that the consumption of sprouts from a specific producer operating on the basis of the investigated distribution channels possibly with the EHEC / HUS is related diseases. Consumption of contaminated sprouts as a possible source of infection was studied in the surveys of patients from RKI from the start, but was previously reported by only a small proportion of patients.
Three previously published studies of the Robert Koch Institute showed that EHEC ill have to eat more often than healthy comparison groups tomato, cucumber and lettuce. Since Thursday, the RKI is already a third case-control study, in particular the consumption of salad ingredients, for example, sprouts, is investigated as a possible risk factor. Findings from this study will be published as soon as the results
EHEC infections can cause diarrhea. Especially feared are the seeds because they can lead also in a subset of patients with severe disease and deaths.
Since 2001, all EHEC disease are reported nationwide, these are usually about 1,000 per year. The current proliferation of cases of disease is unusual and therefore also the affected age groups are not typical. The transmission can be contaminated with the pathogens or food, however, also from human to human so-called smear infections. To protect against infection compliance of the known means of transmission is important.
Avoid infection through hygiene What is EHEC? Transmission Symptoms What to do if signs of disease For more information on EHEC infections Spot for hand washing

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Avoid infections: pay attention to hygiene
1. Protection against foodborne EHEC infection Currently recommended by the Federal Institute for Risk Assessment on the usual hygiene rules in dealing with fruits and vegetables also, as a precaution until further consume tomatoes, cucumbers and lettuce, particularly in northern Germany is not raw.
Like most agents of foodborne disease can also kill bacteria EHEC by heating, ie by boiling, frying or pasteurization (at 70 ° C for 10 minutes). Freezing, however not guaranteed that a food is completely free of EHEC. To avoid food-borne infections following hygiene measures when preparing food is recommended (See Federal Institute for Risk Assessment, web-link below).
Consumed raw vegetables and fruit should be washed or peeled. Meat and meat from ruminant animals before eating enough heat (at least 70 ° C for several minutes). Raw meat separate from other food store and preparing to use, and various boards, plates, knives and pliers. live without milk or boil at least before serving. Surfaces and objects for contact with food thoroughly and dry. Wash and wipe towels after preparing raw meat or vegetables and fruit as possible and replace at least 60 ° C. EHEC bacteria due to the lack of heat treatment occur in:
spreadable raw sausages, salami, for example, onion, sausage spread, Brunswick; (To be packaged cheese from raw milk must be labeled "made with raw milk" with the text) raw milk cheese; non-pasteurized apple juice. These foods should avoid a precaution.
Also:
consume food and drinks only outside of animal cages and enclosures. People with diarrhea should not prepare the best dishes. The risk of foodborne EHEC infection can be reduced to this simple means. There is no preventive vaccine against EHEC not.
2. Protection against infection with EHEC lubricating bacteria The virus can be passed from person to person and, in particular by a so-called smear infection (faecal-oral route) as a result of poor hygiene. The best protection against the transmission is thorough hand washing with soap and water and dry thoroughly:
before preparing food, before eating, after using the toilet after contact with animals. Also take care when bathing in natural waters can be contaminated by animal waste. look for in young children also to clean water in the paddling pool and unpolluted sand in the sandbox.


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What is EHEC? EHEC (Enterohemorrhagic Escherichia coli) are a special type of intestinal bacteria. They produce cytotoxins (Shiga toxins or verotoxins) and can thus cause severe human diseases. At risk are usually especially infants, young children, elderly and immunocompromised people. EHEC occur naturally in the digestive tract of ruminants, for example in cattle, sheep and goats, without this disease. The animals excrete the bacteria in the faeces. Since EHEC are relatively insensitive, they can in the environment, in soil and water to survive for weeks.


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Transmission The EHEC can be transmitted in many ways:
About Food: From farm animals to pathogens frequently reaches during milking or slaughter in the milk or the meat. Through contaminated water and fertilize with manure or manure can also plant foods like fruits and vegetables with EHEC be charged. In addition, the germ can also penetrate through inadequate kitchen hygiene to other ready to eat foods. From person to person: with EHEC-infected people the seeds are dropped and can transmit it to other infections. Through direct animal contact: for example, on farms or petting zoos. From polluted water: for example, when bathing in polluted waters by animal waste. For small children also play with faeces or contaminated wading pool Buddelsand a role as a source of infection.


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Krankeitssymptome For most patients occurs 3-4 days (rarely up to 10 days) without bloodshed after infection, usually watery diarrhea in appearance, nausea, vomiting and increasing abdominal pain, may be accompanied by rare fever. Usually, the disease heals by itself without consequences. An EHEC infection can also run with no symptoms and remain undetected. In about a fifth of cases of disease can be a severe form bloody diarrhea with crampy abdominal pain and sometimes fever develop. Usually suffer especially infants, young children, the elderly and immunocompromised persons often difficult. In about one in ten to twenty most threatened of the patients as a result of EHEC infection, the hemolytic-uremic syndrome (HUS), a disease that can manifest as bleeding disorders, destruction of red blood cells up to acute renal failure.


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What to do if symptoms? Looking at the onset of symptoms, especially in bloody diarrhea, your doctor or health care professional on. If there is suspected the other necessary steps are taken to diagnose and treat the disease. Scientists at the Institute for Hygiene at the University Hospital Münster (UKM) has succeeded in late May, EHEC developed a rapid test to the laboratory, the intestinal bacterium EHEC can prove within a few hours.
In general,

The treatment of the symptoms can only be symptomatic, for example, by a sufficient fluid intake to compensate for water losses due to diarrhea and vomiting. Treatment with antibiotics is not usually displayed, and may even increase the bacteria elimination. Therefore the latest findings of the current infection events via an increased resistance of the pathogen to certain groups of antibiotics for the treatment was not significant. In case of a HUS usually a diuretic therapy and also is used for apheresis, a blood purification process in which disease-causing ingredients can be removed from the blood. In the case of kidney failure, the dialysis procedure is used. Very important: reduce risk of infection, hygiene instructions!

Hand washing is the most important health-rule (for more information, see below), especially after using the toilet People with diarrhea should not prepare food Hygiene control in the preparation of food note (see above) Good to know: many pathogens, including EHEC can, even after resolution of clinical symptoms of previously retired ill for several days until about 4 weeks in the chair. Therefore: carefully observe hygiene rules after by seasoned disease.


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Related Links
"Quite simply stay healthy" The portal of the BZgA for vaccination are here Advice about hygiene in everyday life: to hand hygiene, hygiene behavior in case of illness and hygiene measures in the home, in kindergartens and schools. Short film commercials illustrate the most important information. What to do with risk of infection? Reduce infection risks - Recommendations on hygiene Hand washing not forget! Questions and answers of the Federal Institute for Risk Assessment (BfR) to EHEC infection by plant food Consumer tips of the Federal Institute for Risk Assessment (BfR) for protection against EHEC infection (PDF file)
www.rki.de The Robert Koch Institute shows on this page about EHEC infections. Information from the Federal Ministry of Food, Agriculture and Consumer Protection Details of the Hamburg Institute for Hygiene and Environment for the detection of pathogens on cucumber Common Questions and Answers on EHEC and food aid in the expert forum of the 'service eV

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Spot for hand washing



出血性大腸菌感染症:注意衛生スタンド:2011年6月6日

ドイツ5月の始まりが重症と出血性大腸菌(腸管出血性大腸菌)、腸内細菌の特定のタイプの感染症のクラスタが観測されたため。 5歳未満の一般的病気の子供は現在、多くの女性を含む、主に大人ですが影響を受けます:報告では、罹患例は、関連する年齢層に対して異常なシフトを示しています。感染の可能性のあるソースは、現在病原体で汚染されているように、生キュウリ、トマト、レタスが疑われる。研究者は、感染源を確保するために努力を続けている。
5農業のニーダーザクセン州省June、2011出血性ことによると調査流通チャネルに基づいて、特定のプロデューサーオペレーティングシステムからもやしの消費が/ HUSの、関連する病気であることを伝えた。感染の可能性源として汚染されたもやしの消費量は、最初からRKIからの患者の調査で検討され、以前の患者のわずかな割合で報告されている。
ロベルトコッホ研究所の三以前に発行された研究では、出血性病気より頻繁に健康的な比較グループトマト、キュウリ、レタスも食べていることが示された。木曜日以来、RKIは既にサラダ成分の特定の消費量の三番目のケースコントロール研究であり、例えば、もやしは、可能な危険因子として検討している。この研究から得られた知見は、結果としてすぐに公開されます
出血性大腸菌感染症は下痢を引き起こす可能性があります。彼らは重篤な疾患や死亡患者のサブセットにも可能性があるため、特に懸念の種があります。
2001年以来、すべての出血性疾患は全国報告されている、これらは通常、約1,000年あたりの金額です。病気の例現在の増殖にも影響を受ける年齢層は、典型的なされていない珍しいため、です。伝送は、人間、いわゆるスミア感染症からヒトへも、しかし、病原体や食品に汚染することができます。伝送の既知の手段の感染症への準拠を防ぐために重要です。
衛生を通じて避け感染何が出血性大腸菌ですか?伝送現象疾患の徴候がない場合の対処方法出血性大腸菌感染症の詳細については、手のスポットは、洗浄

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避けてください感染症は:衛生に注意を払う
1。食中毒出血性大腸菌感染症に対する保護さらに北ドイツは、生ではありません特に、トマト、キュウリ、レタスを消費するまで、現在の予防措置として、果物や野菜も扱うの通常の衛生規則にリスク評価のための連邦政府の研究所をお勧めします。
食品由来疾患のほとんどのエージェントはまた、沸騰揚げたり殺菌(10分間70℃)で加熱、すなわち、細菌本菌を殺すことができるように。凍結は、しかし、食べ物が完全にEHECのないことを保証されていません。準備食品(リスクアセスメントは、以下のWebリンクを参照してください連邦工科大学)をお勧めします衛生対策を次の食品を媒介とする感染症を避けるために。
コンシューマ生の野菜や果物を洗浄するか、皮をむいた。肉や反芻動物の肉に十分な熱を(数分間、少なくとも70℃)食べる前に。原料肉その他の食料品店、使用する準備をして、様々なボード、プレート、ナイフ、プライヤーとは別。提供する前に、少なくとも牛乳や沸騰せずに住んでいます。表面と徹底的にドライフードとの接触のためのオブジェクト。洗って、できるだけ生の肉や野菜や果物を準備した後タオルを拭くと置換、少なくとも60℃出血性大腸菌の細菌は熱処理が不足しているために発生する:
例えば、タマネギ、ソーセージの広がり、ブランズウィックに塗る生ソーセージ、サラミ、;原料乳のチーズ(テキスト"生乳で作られた"というラベルする必要があります生乳からチーズをパッケージ化するには);非リンゴジュースを殺菌。これらの食品は、予防措置を避ける必要があります。
関連項目:
食べ物と飲み物を唯一の動物ケージおよびエンクロージャの外に消費します。下痢の人々は、最高の料理を準備しないでください。食中毒出血性大腸菌感染のリスクは、この単純な手段に低減することができる。出血性大腸菌に対しては予防ワクチンはありません。
2。出血性大腸菌潤滑細菌感染に対する保護ウイルスが人から人へとに渡すことができ、劣悪な衛生状態の結果として、いわゆるスミア感染(糞便口経路)によって特定インチ伝送に対する最良の防御は、石鹸と水で乾燥徹底的に洗浄徹底的に手です:
食べ物を準備する前に、食べる前に、トイレを使った後動物と接触した後。天然水中の入浴は、動物の排泄物で汚染することができるときにも注意してください。子供たちはまた、砂場で用プールの水と汚染されていない砂をきれいにするには、を探してください。


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何が出血性大腸菌ですか?出血性大腸菌は、(腸管出血性大腸菌)腸内細菌の特殊なタイプです。彼らは(志賀毒素やverotoxins)細胞毒素を生成するため、深刻な人間の病気を引き起こす可能性があります。リスクでは通常、特に幼児、幼児、高齢者や免疫不全の人々です。出血性大腸菌は、この疾患のない、牛、羊、ヤギの例では、反芻動物の消化管の中で自然に発生します。動物は糞便中に細菌を排泄する。出血性大腸菌は、比較的と小文字は区別されませんので、それらは環境では、土壌や水の週間生存することができます。


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伝送出血性大腸菌は、さまざまな方法で送信することができます:
食品のについて:病原体への農場の動物から頻繁に搾乳又は殺牛乳や肉の中に達する。汚染された水を通じ、また果物や出血性大腸菌と野菜のような食品を植えることができる堆肥や肥料と肥料を請求させていただきます。また、生殖も用意して他の食品を食べることには不十分台所の衛生を貫通することができます。人から人へ:出血性大腸菌感染者と種子は破棄され、他の感染症に送信することができます。直接動物の接触を通じ:農場やふれあい動物園たとえば、上の。汚染された水から:たとえば、動物の排泄物で汚染水域で入浴。小さな子供にも糞便と遊ぶために、または汚染された感染源としての役割Buddelsandプール水遊び。


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Krankeitssymptomeほとんどの患者については、外観、吐き気、嘔吐、増加腹痛は通常水様性下痢は、まれな発熱を伴うことができる3-4日間(まれに最大10日まで)感染後の流血なしに発生します。通常、病気が影響することなく単独で癒してくれる。出血性大腸菌感染症はまた、無症状で実行することができます見つからなくなります。約疾患の例第五のけ​​いれん性の腹痛、時には発熱開発と重症下痢することができます。通常、高齢者や免疫不全者はしばしば困難特に幼児、子供に苦しんでいます。約10人にして上位20出血性大腸菌感染症の結果として、患者の脅しでは、溶血性尿毒症症候群(HUS)は、病気ということができますマニフェスト出血性疾患、急性腎不全までの赤血球の破壊である。


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症状はどうすればいいですか?下痢、貴方の医師または医療に関する専門的、特に症状の発症で調べましょう。が疑われる場合は、他の必要な手順は、診断し、病気の治療取られます。大学病院ミュンスター(UKM)をで衛生研究所の科学者は5月末に成功している、腸出血性大腸菌は、実験室への迅速なテストを開発し、腸内細菌腸出血性大腸菌は数時間以内に証明することができます。
一般的に、

症状の治療は、水だけの損失が下痢や嘔吐のために補償するのに十分な水分摂取することにより、例えば、症状のことができます。抗生物質による治療は通常、表示されていなくても除菌を増やすことができます。治療のための抗生物質の特定のグループに病原体の増加抵抗を介して現在の感染のイベントのための最新の調査結果は有意ではなかった。通常、HUSの利尿薬治療の場合には、または、アフェレーシス、これで病気は血液から除去することができる成分の原因となって血液浄化プロセスに使用されます。腎不全の場合には、透析の手順が使用されます。非常に重要:感染症、衛生命令のリスクを軽減!

手を洗う、特にトイレを使った後に、最も重要な健康のルール(詳細については、下記を参照してください)下痢を持つ人々は食事を用意しないでください食品ノートの準備に衛生管理(上記参照)グッド知っている:出血性大腸菌を含む多くの病原体、できるの臨床症状の決議は、以前は椅子に約4週間前までに数日間病気引退後も。したがって:慎重に経験豊かな疾患の後に衛生ルールに従ってください。


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関連リンク
"簡単に言えば健康を維持する"予防接種のためのBZgAのポータルは、ここで日常生活の衛生についてのアドバイスです:手指衛生、幼稚園や学校で家庭で病気や衛生対策の場合には衛生の動作に。短編映画のコマーシャルは、最も重要な情報を示しています。感染のリスクをどうするか?削減の感染リスク - 衛生に関する勧告手を忘れないで洗浄!質問や植物食品による出血性大腸菌感染症へのリスク評価のための連邦工科大学(BfRは)の回答出血性に対する保護のためのリスクアセスメント(BfRは)の連邦工科大学感染症(PDFファイル)の消費者のヒント
www.rki.deロベルトコッホ研究所は、出血性大腸菌感染症については、このページに表示されます。情報は、食料農業消費者保護の連邦省キュウリの病原体の検出のための衛生環境のためのハンブルク大学の詳細よくある質問とその出血性大腸菌の回答と'サービスの専門家のフォーラムで食料援助はeVの

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手のスポットは、洗浄




 








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